Bodrum International Optimist Regatta i Bodrum Tyrkiet

Niels Ole Sloth, Sletten Sejlklub fortæller, fra en herlig tur til Bodrum International Optimist Regatta i Bodrum Tyrkiet kan jeg kun anbefale stævnet til alle sejlere, som ønsker sig et godt stævne at rejse til i vinterkolde marts. I 2020 ligger stævnet igen først i marts.

Det er største optimistjollestævne i Tyrkiet. I år med 17 nationer, 85 klubber med ialt 493 sejlere fordelt på optimist junior og optimist senior.

I år deltog fra Sletten Sailing Team / Øresund Optimist Academy Magne, Vitus, Mikkel, Johan H, Johan Ø og Carl Emil samt Loke fra Silkeborg og Camilla og Andreas fra Skærbæk alle med Kristian Præst fra Sletten / ØOA som coach.

Turen har alt i alt kostet hver sejler kr. 6.225 for fly, transfer, hotel med halvpension, jolleleje, madpakke hver dag, varm mad hver eftermiddag i sejlklubben når sejlerne kom på land. Den lave pris skyldes, at sejlklubben i Bodrum, der arrangerer stævnet stiller Coach RIB gratis til rådighed samt giver en rabat på indkvarteringen på et 4 stjernet hotel, der er nabo til sejlklubben.

Der er international jury fløjet ind. Alt er professionelt afviklet både på vand og land. Klubben råder selv over 80 optimistjoller, som udlejes billigt til de tilrejsende deltagere. Klubbens racehold er på 40 sejlere. I sommerferien lærer 100 børn hver dag at sejle optimistjolle i klubben. Aktivitetsniveauet er højt.

Klubbens head coach Serdar, som holdt det kolde overblik over alt i ugen løb var helt fantastisk. Bl.a oplevede vi på dag 2 vores RIB gik i stå på vej retur fra tankning, en mekanikker var på pletten efter 5 min. men kunne ikke få liv i motoren, og efter endnu 5-10 min havde Serdar skaffet en anden RIB så Kristian nåede ud til banen inden første start. Alle var søde og meget hjælpsomme. Vejret som god dansk sommer, shorts og t-shirt på land og alm våddragt eller jollebukser/top på vand. En super fin oplevelse for såvel sejlere som medrejsende forældre fra fam Svensson og Sloth. Mvh Niels Ole Sloth

Se kort video fra stævnet her

Find resultater fra stævnet her

Previous Indbydelse/NOR 2. mesterskabsudtagelsesstævne for A-optimisterne og ranglistestævne. Stævne for C & B optimistjolle sejlere
Next Præcisering af statutter vedrørende godtgørelse ifm. konfirmation