STATUTTER FOR BEREGNING AF RANGLISTER OG UDTAGELSE TIL INTERNATIONALE MESTERSKABER

Disse statutter omfatter beregning af forskellige ranglister, ranglisteserier, samt omfatter kriterier der gælder for nominering og udtagelse af sejlere til IODA EM, VM, Hold-EM og andre internationale stævner, hvor OCDK har til opgave at nominere sejlere til at deltage.

3. September 2020

Da efterårets eneste “store” kapsejlads bliver UDM i Skærbæk, meddeles at resultet herfra vil indgå i efterårsranglisten. I efterårsranglisten indgår således kun et stævne i 2020.  Statutterne er derfor blevet opdateret idag.

7. August 2020

For lidt mindre end 3 måneder tilpassede vi vores statutter for beregning af ranglister og udtagelse til internationale mesterskaber.
I mellemtiden fik vi sejlet vores udtagelse og takket gode vejrforhold men sidst og ikke mindst dygtige og engagerede klubber, blev vores udtagelsesforløb en succes selvom den var meget anderledes end tidligere. Tak til Faaborg, Hellerup og Kerteminde sejlklub herfor.
Egentlig var planen at vi skulle tilbage til et “nyt normal” efter sommerferien og dermed kunne lægge Covid statutterne i skuffen.
Så nemt er det dog ikke – desværre!
Myndigheder ændrer på retningslinier og anbefalinger jævnligt, klubber aflyser og udsætter stævner, stævnekoncepter bliver tilpasset til at håndtere Covid-19 situationen!
For en måned siden kastede IODA håndklædet og aflyste VM.
Igår varslede IODA os at der kommer ændringer i forbindelse med EM
Bestyrelsen har derfor besluttet følgende:
I Covid-19 statutter for beregning af ranglister og udtagelse til internationale mesterskaber (Version 2020 – udgave 19-05-2020) bliver punkt 5.1-5.5 slettet. For nomineringen gælder at:
-Sejlere der allerede er nomineret til EM beholder deres nominering.
-OCD bestyrelsen forbeholder sig ret til at nominere yderligere sejlere
 udfra den gyldige rangliste.
Mere info følger efter 20. August

19. Maj 2020

Grundet Covid-19 restriktioner er OCDK nødsaget at ændre stævnekonceptet for udtagelsesstævner for at begrænse deltagerantallet. Det nye stævnekoncept kan ikke gennemføres under de hidtidige statutter for beregning af ranglister og udtagelse til internationale mesterskaber” (Version 2020 – udgave 22-03-2020) og bliver hermed erstattet med ”Covid-19 statutter for beregning af ranglister og udtagelse til internationale mesterskaber” (Version 2020 – udgave 19-05-2020).

Det overordnede formål er at sikre en objektiv og fair nominering til deltagelse i stævner med deltagerbegrænsning samt fair beregning af ranglisten.

22. Marts 2020

BESTYRELSEN BESLUTTER ÆNDRING AF PUNKT 3 RANGLISTER UNDER STATUTTER FOR BEREGNING AF RANGLISYER OG UDTAGELSE TIL INTERNATIONALE MESTERSKABER.

15. Januar 2020

I HHT. STATUTTERNES PUNKT 3 FOR BEREGNING AF RANGLISTER OG UDTAGELSE TIL INTERNATIONALE MESTERSKABER MEDDELES HERMED HVILKE STÆVNER DER INDGÅR I FORÅRS- OG EFTERÅRSRANGLISTEN i 2020:

3.1 Forårsranglisten

23.-24. Maj => Udtagelse 1 – Hellerup Sejlklub

Dato TBA    => Udtagelse 2 – TBA

UDTAGELSEN TIL NM, EM OG VM BASERER I 2020 UDELUKKENDE PÅ FORÅRSRANGLISTEN

3.2 Efterårsranglisten

26.-27. sept. => Skælskør Amatør-Sejlklub (Harboe Cup)

12.-13. sept. => Skærbæk Bådeklub/Fredericia Sejlklub(Ungdoms DM)