Logo_mindre

Hvorfor blive medlem?

Optimistjollesejlads er en sportsgren, der kræver teamwork og samarbejde – både sejlerne imellem og med trænere og holdledere. 

Derfor er det vigtigt at være med i Optimist Class Denmark, der er en klasseorganisation under Dansk Sejlunion.  

På billedet ses pigehygge mellem sejladserne på en Next Level camp i Fredericia.

Optimist Class Denmark (OCD) er en klasseorganisation under Dansk Sejlunion (DS), som faciliterer aktiviteter for aktive Optimistjolle-sejlere.

Som medlem af OCD kommer man automatisk på ranglisten og er berettiget til deltagelse i udtagelse til de internationale mesterskaber NM, EM og VM. Desuden kan man deltage og få tilskud til træningslejre i løbet af året, hvor man kan møde nogle af Danmarks dygtige og engagerede trænere.

Det er også OCD, der har kontakt til DS, arrangerer træningslejre, hvor sejlerne kan dyrke sammenholdet med sejlervenner på tværs af klubber samt overordnet forsøger at lave en kalender med opti-stævner i løbet af året.

Som sejler er det naturligt at støtte sin klasseorganisation – som optimistsejler altså OCD.

Og jo flere medlemmer, jo mere støtte er det muligt at få, så ved at støtte op om klasseorganisationen, jo flere muligheder er der for at udvikle og sikre gode forhold for optimistjollesejlere i Danmark!

Årligt kontingent: 1. sejler = 500 kr. Søskende: 250 kr. 

 

Hørt fra vores medlemmer

“Jeg elsker at sejle optimist! Det er super fedt at være ude til stævner og hygge med ens venner. Det er også ret sjovt at være til stævner i udlandet og møde sejlere fra andre lande og se nye steder!”

– Erik F. Havemann, 14 år

“Det er sjovt og hyggeligt at være på træningslejre. Der møder man sejlere fra hele Danmark, og nogle gange sover vi hos hinanden. Vi har det ret sjovt sammen!”

– Alfred Pontoppidan, 12 år

“Jeg elsker at sejle, fordi sejlads giver mig mulighed for at komme tættere på naturen på en helt unik måde. Det er fx dejligt at høre lyden af bølger og få masser af frisk luft. Det er også fedt at udfordre mig selv og lære hele tiden! Og det er altid mega hyggeligt at være sammen med vennerne og skabe minder!”

– Natalie Palm, 14 år