Logo_mindre

Nyheder

Holdlejr i Høruphav

I weekenden d. 8.-9. juni blev der afholdt lejr i Høruphav med fokus på holdsejlads, så de udtagne sejlere kunne øve sig i at sejle sammen som et hold! 

Vejrguderne havde vist ikke fundet ud af, at det er ved at være sommer, så det blæste en halv pelikan, og regnen stod ned. Men på trods af det tog 44 sejlere på vandet, og der blev lagt baner i læ af Kegnæs, og så gik det hele alligevel 🙂 

Stor tak til alle trænerne og til Fam. Iversen for at hjælpe OCD med at afholde lejren. Vi kommer gerne igen 🙂

Goldener Kiel 2024

I weekenden d. 25.-26. maj var 27 A-sejlere og 1 B-sejler fra Danmark til stævne i Kiel. Der var ikke meget vind, men det blev til 4 sejladser og dermed 1 fratrækker.
243 A-optimister fra Danmark, Tyskland, Frankrig og Holland stillede op til start, men det blev Erik Futtrup Havemann, der løb med sejren. Godt sejlet! 
På land blev der hygget i det gode vejr 🙂

Se resultatliste her: Goldener opti 2024

Udtagelsen 2024

I sidste weekend af april og i pinsen er der blevet sejlet udtagelse til NM, EM og VM. Første weekend i Kaløvig og anden weekend i Kerteminde til Sailextreme. 

Vejret har budt på let vind. Kun 4 sejladser blev det til i Kaløvig, mens sejlerne kom igennem 7 sejladser i Kerteminde. Stor tak til begge klubber for at arrangere nogle fantastiske stævner.

Billeder af de udtagne sejlere kan ses på OCDs facebookside, og der ligger mange billeder fra vandet taget af fotograf Peter Brøgger på Sailextremes facebookside 🙂

Forårsranglisten kan findes her: Forårsranglisten 2024

Danske sejlere på Garda🇮🇹

En stor del af de danske optimistsejlere var i påsken med deres familie ved Gardasøen. I år blev det en våd ferie, da det regnede næsten hver dag. Men på trods af lidt regn, så fik sejlerne trænet og hygget rigtig meget. 

Tak til Sailinggarda for at arrangere en fælles dansk lejr – og tak til alle trænerne for at tage sig af alle sejlerne på vandet 🙂

Bedste danske sejler i år blev Carl Birgersson som nr. 38. 
Til Country Cup blev Erik Futtrup Havemann nr. 7.

Resultater kan ses her: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/8310/event

photocredit: Fraglia Vela Riva

Landstræner søges

OCD søger en ekstra landstræner til at indgå i trænerstaben ved træningssamlinger og internationale mesterskaber.

se mere her: optitræner ansøgning

Stævne i Torrevieja 🇪🇸

13 danske sejlere deltog fra d. 24.-28. januar i et stævne i Torrevieja, Spanien med over 400 både fra hele Europa. De første stævnedage var præget af manglende vind, så sejlerne hyggede på havnen med UNO og kortspil, inden de blev sendt på vandet. De to sidste dage var der lidt mere vind, og guld- og sølvfeltet fik sejlet 8 sejladser, mens bronze og pearl fik sejlet 7 sejladser. Bedste dansker blev Freja Vintergaard på en meget flot 26.plads, og 4.bedste pige!

Se resultatliste: 

https://www.torreviejaoptitrophy.com/es/default/races/race-resultsall

 

Grand Prix-vinderne 2023

Så har Dansk Sejlunion fundet årets Grand Prix-vindere. Stort tillykke til de to optimist Grand Prix vindere Hvordan Sejlbåd emoji ser ud på Facebook.

Opti-piger: Freja Vintergaard, Vedbæk Sejlklub

Opti-drenge: Erik Futtrup Havemann, Horsens Sejlklub

De vil blive fejret ved en reception i Fredericia i januar!

DS Ranglisten kan findes her: 
DS Grand Prix Rangliste 2023

10 danskere på Mallorca, dec. 2023

En flok danske sejlere tog i begyndelsen af december til et stævne i Palma. Bedste dansker blev Carl Thrane på plads nr. 21 ud af 318.

Se resultatliste her: https://www.trofeociutatdepalma.com/documentos/documentos/overall25.pdf

Pigelejr, nov. 2023

D. 18.-19. november blev der afholdt en pigelejr i Vedbæk med piger fra hele landet. Der blev sejlet, hygget og talt om de udfordringer, der kan være med sejlads for piger – en herlig weekend 🙂

Next Level, nov. 2023

I første weekend af november var der Next Level lejr for opti-sejlerne – der var også et par stykker med fra Sverige. 

Den græske landstræner, Christos, var i Danmark – og med sit slæng af dygtige trænere havde de sejlerne på vandet i 4 dage. Der blev også hygget på land, og jyderne blev indkvarteret hos de sjællandske sejlere 🙂